Nedjelja, 19. svibnja 2024.

STARTA KOPRIVNICA Želimir Mešnjak: Jači smo nego jesenas, napadat ćemo jer smo tada najbolji

Nogometaši Koprivnice ove nedjelje startaju s proljetnim dijelom prvenstva Treće hrvatske nogometne lige Istok. U 15. kolu gostuju u Bijelom brdu gdje će igrati protiv BSK-a.

Trener Želimir Mešnjak vjeruje da je njegova momčad spremna za proljeće nakon šest tjedana odrađenih priprema:

– Ja sam siguran da smo spremni, što gledano s fizičke strane, što s tehničko-taktičke strane. E sad, hoće li nas rezultat za to nagraditi vidjeti ćemo. Uvjeren sam da smo jači nego jesenas, ponešto smo i drugačiji, ali ponavljam, hoće li se to odraziti i na bodovnom stanju ovisit će o puno faktora.

Što se tiče cilja u proljetnom dijelu prvenstva Mešnjak je istaknuo želju za napretkom u igri, da se kroz igru i kvalitetom igre dođe do rezultata. Želja mu je da njegovi igrači uživaju u nogometu jer će tako najlakše doći do bodova.

U odnosu na jesen imamo puno jače individualce u ekipi, ali u puno bolje izbalansiranu momčad. Ako moram konkretno o cilju, zadovoljilo bi me kada bismo bili među osam najboljih momčadi Treće lige.

Već sutra Koprivnicu čeka prvi težak ispit. Na gostovanju kod BSK-a mnogi su teško prolazili, ali unatoč tome Mešnjak ne vidi svoju momčad u obrambenom gardu.

– Osobno bi me zadovoljio i bod, ali vidjeli ste i na jesen i sada kroz pripremne utakmice, mi nemamo momčad koja može igrati ‘na nulu’. Ne funkcioniramo dobro kada smo sabijeni u šesnaesterac. Još uvijek smo premlada ekipa da bi igrali na rutinu. Jednostavno moramo igrati presing i biti napadački orijentirani. Nekakvo čekanje pa izlazak u kontru i polukontru jednom po poluvremenu ne dolazi u obzir. Što se tiče BSK-a, imaju vrlo kvalitetnog trenera i moramo se pripremiti na zamke koje su nam spremili. Smatram da bi naš presing mogao vrlo dobro odgovoriti na njihovu napadačku igru.

Koprivnica je tijekom priprema igrala vrlo dobar nogomet. Partije protiv slovenskog Veržeja, Vrbovca i druge momčadi Slavena bile su i više nego upečatljive, a onda je u posljednjoj pripremnoj utakmici došlo otriježnjenje i poraz od Bjelovara rezultatom 0:5.

– Dva su segmenta nastala nakon te utakmice koja moram naglasiti. Prvi je taj da je taj susret, možda će zvučati apsurdno, izazvao pozitivne reakcije u svlačionici. Takav fokus kakav su imali moji igrači prošli tjedan na treninzima još nisam vidio, a moram napomenuti da smo dobro trenirali i u prvih pet tjedana. E sad, drugi segment je samopouzdanje. Sasvim je normalno da se mladoj momčadi nakon takve predstave uvuče mali crv sumnje u razmišljanje. Ipak, ja sam tu da ih razuvjerim u to i da skupa dokažemo da je to bio sve samo jedan loš dan.

Možda je baš taj ‘šamar’ odlično došao mladoj momčadi Koprivnice kao dodatan podstrek da u Bijelom brdu pokažu sve što znaju i da daju sve od sebe kako bi došlo do bod(ov)a. Može li to uistinu tako biti vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati s početkom u 15 sati.

zatvori