Petak, 17. svibnja 2024.

Sadio voćke pa iskopao ručnu bombu

Građanin s područja Ulice Stari Brežanec u Koprivnici jučer je, navodno, prilikom sadnje voćaka u vrtu pronašao zakopanu ručnu bombu i 12 komada puščanog streljiva, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka. Eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

S obzirom na to da je u tijeku policijska akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’ koja građanima omogućuje predaju oružja i streljiva bez prekršajnih i kaznenih sankcija, policijski glasnogovornik Dražen Laljek pojasnio nam je da je upitno je li građanin zaista pronašao zakopanu bombu ili ju je samo želio anonimno predati.

Akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’ traje i dalje. Sve što je potrebno učiniti jest nazvati 192, nakon čega će po oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva doći policijski službenici u civilu, automobilom bez policijskih oznaka, te tako osigurati anonimnost osobe i sigurnu predaju oružja i/ili streljiva. Protiv osobe koja na taj način preda dozvoljeno i nedozvoljeno oružje neće se pokretati prekršajni ni kazneni postupak.

zatvori