Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Rukometašice i odbojkašice koprivničke Gimnazije izborile nastup na državnim natjecanjima

Koprivnički gimnazijalci pokazali su da su, između ostaloga, odlični i u sportu. Na županijskom Natjecanju iz odbojke, koprivničke su gimnazijalke osvojile prvo mjesto i time se plasirale na poluzavršnicu natjecanja koja će se sutra, 28. ožujka, održati u Varaždinu.

Djevojke su pobijedile Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca s 2:1 i Gimnaziju Ivana Kranjčeva iz Đurđevca s 2:1.

Za ekipu Gimnazije igrale su Eva Šutalo, Lucija Begić, Lucija Brkić, Morena Pintarić, Sandra Delimar, Iva Šafar, Anja Marković, Kaja Sertić, Dorotea Čvagić, Lucija Jandrašić, Ines Kolar, Sara Delimar i Jelena Triplat. Voditeljica ekipe je profesorica Marina Tomac-Rojčević.

Gimnazijalke su pobijedile i na rukometnom natjecanju u Čakovcu. Za koprivničku Gimnaziju igrale su Korina Karlovčan, Lena Ljubić, Ivona Mrđen, Tea Hmelina, Tena Petika, Karla Franjkić, Katarina Borac, Lucija Jandrašić, Klara Petričević, Elena Popović, Ana Sikavica i Gabrijela Vrabec pod vodstvom profesora Filipa Šalamona.

Pobjedom u finalu protiv ekipe iz Čakovca, gimnazijalke su ostvarile plasman na državno prvenstvo u Poreču.

Na muškom regionalnom Natjecanju iz rukometa u Varaždinu, gimnazijalci su pak ostvarili treće mjesto. Benedikt Lazar, Filip Šijak, Fran Kosmač, Jan Šumandl, Josip Horvat, Karlo Firšt, Karlo Sabolić, Kristian Vlašić, Marko Žarić, Matej Behin, Patrik Ivačić, Željko Đurišević, Patrik Lovrek i Dorian Rojčević igrali su pod vodstvom profesora Filipa Šalamona.

Nakon što su izgubili od Varaždina, svoje sportske vještine pokazali su u utakmici za treće mjesto protiv ekipe čakovečke gimnazije.

zatvori