Petak, 26. travnja 2024.

Renesansni festival predstavljen na sajmu turizma u Poreču

Originalni kulinarski sadržaji i ekološki način posluživanja jela i pića na koprivničkom Renesansnom festivalu izazvali su veliku pozornost sudionika međunarodne konferencije održane na sajmu prehrane, pića i opreme za turizam u Poreču.

Osnovna tema ovog međunarodnog skupa bila je organizacija manifestacija u Istri s naglaskom na kulinarski segment, a uz predavače iz Italije i Slovenije i domaćine iz Instituta za razvoj poljoprivrede i turizma Istre jedini govornik iz preostalih dijelova Hrvatske bio je direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan. Predstavljajući Renesansni festival kao jednu od hrvatskih Top manifestacija, Labazan se posebno osvrnuo na korištenje i brendiranje koprive, na vrlo bogate i raznovrsne jelovnike bazirane na originalnim renesansnim receptima, na posluživanje pića u ručno rađenim kriglama i nekorištenje plastike, te atraktivna kulinarska natjecanja.

Na panelu u okviru konferencije primjer Renesansnog festivala istaknut je kao put kojim trebaju krenuti i istarske manifestacije kojih je godišnje čak 1.760, a posebice one kulinarskog tipa kojih je više od 170.

zatvori