Nedjelja, 28. srpnja 2024.

REBALANS PRORAČUNA Više novca za revitalizaciju parka i obnovu igrališta

Koprivnički gradski vijećnici u utorak će odraditi prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća.
Trideset i prva sjednica ovog saziva na dnevnom redu ima čak 40 točaka, a između ostalog Gradsko vijeće trebalo bi izglasati i prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Kako nam je objasnila pročelnica Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo Jasmina Stričević, riječ o njegovim tehničkim izmjenama i dopunama.

— Ništa se nije promijenilo što se tiče iznosa. Osnovni proračun donesen je u iznosu od 202.270.644 kuna i on ovim rebalansom ostaje u apsolutno istom iznosu. Međutim, napravili smo relokaciju sredstava po upravnim odjelima, a prioritetno zbog troškovnika i podataka koje smo dobili vezano uz projekt revitalizacije gradskog parka i uređenja školskog igrališta. Morali smo unutar određenih stavki promijeniti iznos.

Tako će, između ostalog, u Upravnom odjelu za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo za sto tisuća kuna biti povećan iznos za dječja igrališta, aktivnost obnove parka za dvjesto tisuća, a više ide i za subvencije kamata poduzetnicima. Nauštrb toga, neće se provesti sanacija vlage u zgradi Gradske uprave.

Određene promjene planirane su i kod Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove, kaže Stričević. — Dio sredstava se prebacio s Osnovne škole „Braća Radić“ na Osnovnu školu „Antun Nemčić Gostovinski“ i na uređenje školskog igrališta. Tu govorimo o decentraliziranim sredstvima, iz razloga što je tamo planiran veliki obim radova i vidi se da će biti problema s realizacijom do kraja godine. Upravo iz razloga da do toga ne bi došlo s utroškom sredstava koje smo dobili putem decentralizacije, oni su se prenamijenili za školsko igralište kod Nemčića Gostovinskog.

Predlaže se i smanjenje sredstava za stipendiranje studenata i učenika. Kako piše u obrazloženju rebalansa, iznos je usklađen sa stvarnim potrebama i prošlogodišnjom realizacijom.

Što se pak tiče Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje, tu su za tristo tisuća kuna povećani troškovi na integriranom razvojnom programu kuće Malančec.

— Još vezano uz, opet naglašavam, cijeli tehnički rebalans je vezan uz revitalizaciju parka, pa su i tu planirana sredstva za izgradnju polivalentnog prostora s gledalištem — kaže pročelnica Stričević.

Dodajmo da u Upravnom odjelu za poslove gradskog vijeća i gradonačelnika neće doći do nikakvih izmjena i dopuna.

zatvori