Subota, 4. svibnja 2024.

PAO POSLJEDNJI HRASTOV ŽIR Ivica Suvalj napušta stranku, ali ne i lokalnu politiku

Gradski vijećnik Ivica Suvalj bit će nositelj liste Mreže nezavisnih lista u gradu Koprivnici.

Suvalj će listu predvoditi kao nezavisni kandidat jer je, kako nam je rekao, u postupku izlaska iz HRAST-a.

– Ovako smo odlučili jer smatramo da je tako poštenije prema građanima. Želimo iskomunicirati da je to jedna nezavisna lista gdje ću ja kao nezavisni gradski vijećnik nositi listu. U nju želimo privući ljude koji nisu opterećeni stranačkom stegom i koji bi htjeli raditi za dobrobit grada Koprivnice. Želimo na listi što više ljudi koji bi htjeli dati svoj doprinos i, kako bismo rekli, obol ovome gradu.

Suvalj nam je potvrdio i da njihova lista neće imati kandidata za gradonačelnika. – Procijenili smo da za to trenutno nemamo dovoljno političke snage – istaknuo je.

Što se pak tiče programa, Suvalj ističe da je jednostavan i konkretan te da sastoji se od četiri ključne točke.

– Mi ne želimo sa svojim programom obmanjivati javnost. Svatko tko imalo prati gradsku politiku, sigurno zna da nema tu nekih prevelikih obećanja poput izgradit ćemo škole ili slično. Grad ne može ništa jer je u prevelikom zaduženju – kaže.

Mreža nezavisnih lista u Koprivnici stoga, između ostalog, želi gradski proračun dovesti u realne okvire, privući investitore te oformiti poseban odjel koji bi povlačio novac iz europskih fondova.

– Po nama je ‘nonsense’ da taj odjel spada pod društvene djelatnosti. Tu treba zaposliti stručne ljude koji će doslovce rudariti i kopati jer je premali udio europskih sredstava u gradskom proračunu i to se može povećati – pojasnio je.

Iza HRAST-ovog gradskog vijećnika, na listi je predsjednik koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista, bivši HSS-ov gradski vijećnik Miljenko Flajs, a koja će se još imena na njoj pojaviti ostaje nam tek za vidjeti. Želja im je, napominje Suvalj, listu popuniti s kvalitetnim i kompetentnim ljudima koji će moći ostvariti sve zacrtane ciljeve.

zatvori