Petak, 28. lipnja 2024.

NOMINACIJE Ovo su predloženi kandidati za priznanja Koprivničko-križevačke županije

Članovi Županijske skupštine idući će tjedan odlučiti o laureatima županijskih javnih priznanja.

Odbor za dodjelu javnih priznanja kojim predsjeda Milica Todorović predložio je Miju Kovačića iz Gornje Šume za najviše priznanje – titulu počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije. Kovačić je priznanje zaslužio za svoj uspješan rad, utjecaj i doprinos razvoju naivnog slikarstva te promociju kulture i baštine Koprivničko-križevačke županije.

Za Nagradu za životno djelo predložena je profesorica Božica Jelušić Kranželić iz Čepelovca, za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge na području umjetničkog i književnog rada te promicanju tradicionalnih vrijednosti i običaja.

Nagrada za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” ove godine odlazi u ruke Marije Mraz, predsjednice Udruge za pomoć osobama s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Za Nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije nominirani su dr. sc. Krunoslav Arač iz Koprivnice i Križevačka djevojačka straža.

Nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini primit će koprivnički obrtnik Darko FrankolŽenski košarkaški klub Podravac iz Virja.

Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije primit će Nada Dombaj iz Koprivnice, ratni zapovjednik 117. brigade Dragutin KraljZrinka Roksandić iz Koprivnice, Udruga kazališnih amatera – Gradsko kazalište ĐurđevacVatrogasna zajednica Grada Đurđevca.

Recimo i da su za Plakete župana Koprivničko-križevačke županije predloženi generalna konzulica Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesna Haluga, košarkaš Marko TomasVatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županijeDjelo Marijino – Pokret fokolara.

Nagrade i priznanja dobitnicima će biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije, 13. travnja.

zatvori