Petak, 26. travnja 2024.

NOĆNO DIVLJANJE Pijani maloljetnik razbijao i urlao na ulici

Nešto je posebno noćas bilo ‘u zraku’ jer je Policijska uprava koprivničko-križevačka noćas zabilježila čak sedam prekršaja javnog reda i mira. Izdvojimo tri koja su se dogodila u Koprivnici.

Večer je krenula rano za dvojicu maloljetnika, rođenih 2001. i 2002. godine, koje su policijski službenici zatekli oko 23:15 kako se opijaju u gradskom parku. Kako oni ne mogu legalno kupiti alkohol, pića im je dobavio mladić 1997. godišta koji je zbog toga zaradio prekršajnu prijavu.

Znatno kasnije, oko 3:15, ispred ugostiteljskog objekta na Florijanskom trgu policijski su službenici zatekli vidljivo alkoholiziranog mladića (1987. godište). Prilikom provjere identiteta mladić ih je vrijeđao i omalovažavao te je odveden u posebne prostorije da mu tijelo napusti 2,38 promila alkohola, koliko je imao u organizmu. On je zaradio optužni prijedlog, a konobarica (’95. god.) koja mu je usluživala pića iako je bio pod očitim utjecajem dobit će prekršajni nalog.

Naposljetku, oko 3:50 u Ulici Ante Starčevića maloljetnik rođen 2000. godine s 1,03 promila alkohola u krvi nogom je udarao u metalnu kantu za smeće te bacio bocu na ulicu koja se pritom razbila. Osim toga, glasno je ispuštao neartikulirane zvukove. Zaradio je optužni prijedlog i dopis Centru za socijalnu skrb.

zatvori