Petak, 26. travnja 2024.

MATEJ NOVAK Gimnazijalac koji je srušio Bedem i Zelenima donio tri boda

Nogometaši Koprivnice u nedjelju su upisali još jednu veliku pobjedu. Na koprivničkom Gradskom stadionu slavili su protiv Bedema iz Ivankova s 1:0, a glavni junak susreta bio je mladi Matej Novak koji je samo pet minuta nakon svojeg ulaska u igru postigao pobjedonosni pogodak.

Matej je učenik trećeg razreda koprivničke Gimnazije “Fran Galović”, a rodom je iz Miholca kod Križevaca. U Slaven Belupo je došao kada je bio stariji pionir, na poziv trenera Vedrana Medenjaka, a kao izlazni junior priključen je Koprivnici.

— Postići pogodak vrijedan tri boda zaista je odlično. Svi su vrlo zadovoljni tim pogotkom pa me to čini vrlo ponosnim i sretnim. Lopta se odbila prema meni u 16 metara, ja sam ju instiktivno pogodio iz voleja i, eto, završila je na najboljem mogućem mjestu — prisjetio se svog gola Matej.

Iako je tek napravio prve korake u seniorskoj karijeri, mladi veznjak zna gdje želi igrati u budućnosti. Naravno, trenutno mu je prioritet škola.

— U seniorskoj ekipi Koprivnice mi je zaista odlično. Svi dečki su super i dobro se slažemo. Moj cilj, koji je ujedno i cilj ekipe, je da se probijemo do sredine tablice, a uvjeren sam da i trener Mešnjak vjeruje u nas i naše sposobnosti. Što se tiče mojih budućih planova, glavni cilj mi je završiti školu, ali naravno i nastaviti se baviti nogometom. Želio bih igrati u nekom klubu iz lige petice — zaključio je Novak.

Kako je to Koprivnica u nedjelju svladala Bedem prisjetite se kroz galeriju fotografija Jasminke Potočnjak.

 

zatvori