Petak, 3. svibnja 2024.

KOŠARKAŠICE U DRŽAVNOJ POLUZAVRŠNICI Betlehem: Digli smo se iz ponora

Kadetkinje Ženkog košarkaškog kluba Koprivnica plasirale su se u poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. Pobjedom nad molvarskom Bistrom rezultatom 35:79 Koprivničanke su i formalno potvrdile prvo mjesto u ligi koju su osvojile sa sedam pobjeda i jednim porazom.

— Ne mogu reći da se potajno nismo nadali ovom uspjehu, iako start u ligi nije bio baš bajan: izgubili smo u prvom kolu od Radosti s 24 razlike. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, tako smo se i mi dizali. Dobili smo dva puta Virje i Radost u uzvratu u Koprivnici i zaista smo sretni što smo izborili poluzavršnicu u Zadru. Cilj je odigrati što bolje. Moramo vidjeti u kojim sastavu igraju ostale ekipe. Na ruku nam ide raspored, a na nama je da napravimo što bolji rezultat — rekao je trener kadetkinja Damir Betlehem.

Odlazak u Zadar svojevrsna je nagrada mladim košarkašicama Koprivnice za sav trud i rad koji su uložile na svim treninzima i utakmicama do sada. Iako imperativa na natjecanju nemaju, sigurno je da će željeti ostvariti što bolji rezultat.

— Ovaj rezultat, ovo što smo napravili, iz ponora pa sve do vrha, sigruno će biti veliki poticaj ovim mladim košarkašicama. Cure su maksimalno pozitivno ovo shvatile, ali su došle i do saznanja koliko su dobre i vrijedne. Bez daljnjega, ovo će im biti veliki podstrek. Naravno, moramo gledati ovo i kao poziv ostalim curama, curama koje ne treniraju košarku, da dođu kod nas, da nam se priključe jer se dobro radi i sigurno je da će kod nas uživati — zaključio je Betlehem.

Poluzavršnica prvenstva u Zadru igrat će se već ovog vikenda, od 10. do 12. ožujka, a ukoliko žele u završnicu Prvenstva Hrvatske naše košarkašice moraju biti među dvije najbolje ekipe ovog vikenda. Napomenimo da će u svojoj grupi igrati protiv vršnjakinja Rijeke, Zagreba i Zadra.

zatvori