Petak, 10. svibnja 2024.

Koprivnički srednjoškolci odlični na županijskim i međužupanijskim natjecanjima

Učenici koprivničkih srednjih škola ostvarili su mnogobrojne uspjehe na različitim natjecanjima.

Krenimo od učenika Srednje škole koji su se zavidno znanje pokazali na županijskim natjecanjima iz engleskog, njemačkog i latinskog jezika.

Matija Orehovec je osvojio prvo mjesto na 2B listi iz engleskog jezika, dok je Steve Banek osvojio dva druga mjesta – iz engleskog i latinskog jezika. Izvrsno znanje iz latinskog pokazali su i Lucija Švegović, koja je osvojila prvo mjesto te Petra Veličan koja je treća. Tin Šešok je drugi u njemačkom jeziku u kategoriji trećih razreda.

Uspjehu ovih učenika doprinjeli su i njihovi mentori – profesorice Tatjana Kolarić, Tamara Martić, Ivana Pavela i profesor Karlo Zeman.

Srednja škola Koprivnica bila je prošlog četvrtka domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanju prodavač. Svoje vještine prezentiranja i prodaje proizvoda komisiji je prezentiralo šestero učenika i to u koprivničkim specijaliziranim prodavaonicama.

Danijel Kolačko. Ustupila Srednja škola Koprivnica.

Upravo su učenici škole domaćina pokazali najbolje znanje i vještine. Prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova osvojio je Danijel Kolačko u kategoriji prehrambenih proizvoda. Simona Knapić je druga u kategoriji proizvoda za njegu lica i tijela i kozmetike.

Koprivničke učenike za ovo je natjecanje pripremala profesorica Višnja Momčilović.

A koprivnička Gimnazija “Fran Galović” bila je prošlog petka domaćin županijskim natjecanjima iz francuskog i talijanskog jezika na kojima su njezini učenici još jednom pokazali zavidno znanje.

Na natjecanju iz talijanskog jezika prvo mjesto osvojio je učenik Matej Jaušić, a druga je bila učenica Ana Kamber.

Nicole Cikač bila je najbolja na županijskom natjecanju iz francuskog jezika, a u stopu su ju pratile Andrea Sobota i Arijana Antoljak koje su osvojile drugo, odnosno treće mjesto.

Mentorica svim učenicima je profesorica Martina Šifkorn-Labazan.

U poznavanju francuskog jezika u koprivničkoj Gimnaziji natjecali su se i osnovci, a vrijedno je istaknuti da su prva dva mjesta odnijele učenice Osnovne škole “Braća Radić” čija je mentorica Ana Osrečak, bivša učenica koprivničke Gimnazije.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je Petra Ivković, a drugo Josipa Sever.

Ustupila Gimnazija Fran Galović.
zatvori