Četvrtak, 16. svibnja 2024.

ODZVONILO KRAĐAMA Groblje će uskoro biti potpuno pokriveno video-nadzorom i rasvjetom

Počela je druga faza radova na uređenju koprivničkog Gradskog groblja ‘Pri svetom Duhu’.

Nastavak radova od prošle godine obuhvaćat će izgradnju preostalih 2.500 metara pješačkih staza, ugradnju točionika na proširenom dijelu, sijanje trave, ali i obavljanje ostalih hortikulturnih radova. U planu je postavljanje i preostale javne rasvjete te video-nadzora u novom dijelu groblja.

Radovi su to koji bi trebali završiti u roku od dva do tri mjeseca, najavila je predsjednica Uprave Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Maja Hleb:

— Bit ćemo gotovi do ljeta. Ne bismo s javnom rasvjetom i video-nadzorom išli kasno kao prošle godine. Naime, što se dogodilo: s tim radovima smo kretali relativno kasno pa nismo uspjeli posijati travu oko toga. Mislim da korisnici grobnih mjesta pokraj čijih grobova je išla ta javna rasvjeta nisu bili baš zadovoljni, što je razumljivo. Uočili smo tu grešku i ispravit ćemo ju ove godine.

Hleb je pojasnila i da su razlog postavljanja video-nadzora na koprivničko groblje učestale krađe na koje se korisnici žale, a njihovom smanjenju, kaže, trebala bi pridonijeti i javna rasvjeta.

— S obzirom na to da će groblje biti osvijetljeno, smatramo da će se smanjiti ta otuđenja. S druge strane, dobili smo puno pohvala od strane građana na to kako groblje izgleda osvijetljeno. Diskretno je, svjetlo nije po svakoj stazi već na glavnim relacijama i mislim da na ovaj način groblje dobiva neki noćni štih te da na neki svoj način daje dozu pijeteta.

Sve to koštat će milijun i sto tisuća kuna, od čega se sto tisuća kuna odnosi na postavljanje javne rasvjete i video nadzora, a ostatak na građevinske radove.

zatvori