Petak, 3. svibnja 2024.

KOPRIVNIČANCI ODLAZE PO MEDALJE NA OLIMPIJSKE IGRE Grad donirao opremu sportašima ‘Velikog srca’

Nataša Zemljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković, članovi Sportske udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ‘Veliko srce’, odličnim sportskim rezultatima plasirali su se na Zimske olimpijske igre Specijalne olimpijade koje će se održati u Austriji od 11. do 25. ožujka.

Kako bi ostvarili što bolje rezultate, Grad Koprivnica donirao im je potrebnu opremu u vrijednosti od sedam tisuća kuna. Tako je koprivničkim olimpijcima omogućeno nesmetano sudjelovanje na natjecanju koje je san svakog sportaša.

— Za nas ovo nije Specijalna olimpijada, već je Olimpijada svih Olimpijada. Velika stvar je za naš grad da imamo na Olimpijskim igrama svoje natjecatelje i natjecateljicu. Ponosni smo na njih i izuzetna nam je čast što im na ovaj način možemo pomoći da čim bolje i čim uspješnije predstavljaju ne samo naš grad nego i cijelu našu zemlju na Igrama. Daj Bože da moramo organizirati i doček, da nam se vrate s pokojom medaljom — rekao nam je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

Naši sportaši treniraju svakodnevno i ovaj rezultat nije došao sam od sebe. Olimpijci, na čelu s njihovim trenerom Alenom Maroševićem, zahvalili su se Gradu na donaciji.

— Radi se o najboljim sportašima naše Udruge. Svo troje će se natjecati u utrci na krpljama. Marljivo smo radili, trudili smo se jako. Izabrani smo po kriterijskoj varijabli izvrsnosti i na temelju dosadašnjih rezultata. Mislim da ćemo ponosno predstavljati grad Koprivnicu i također se nadam da će nam se organizirati doček — rekao nam je Alen Marošević, trener sportaša Udruge “Veliko srce”.

Već i samo sudjelovanje na na Olimpijskim igrama ogroman je uspjeh, tako da pritiska postizanja rezultata na našim olimpijcima nema. U Austriji će se natjecati u tri discipline: hodanju na krpljama na 50 metara, na 100 metara i u štafeti.

— Treniram svaki dan i veselim se tome što idem u Austriju. Nadam se da ću osvojiti zlatnu medalju — rekla nam je Nataša Zemljačanec Plahinek, naša sportašica kojoj želimo sreću na igrama.

Koprivnica zaista može biti ponosna na Sportsku udrugu “Veliko srce” i na naše olimpijce.

zatvori