Petak, 3. svibnja 2024.

Gimnazijski FRANzine na LiDraNu pohvaljen za 10 godina neprekinutog rada

Gimnazijski list FRANzine pohvaljen je za deset godina kontinuiranog objavljivanja na 26. po redu državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo u Primoštenu.
Glavna urednica FRANzinea Vedrana Strmečki s članicom Državnog povjerenstva za školske listove Anitom Šojan. Izvor: FRANzine.

Koprivnički gimnazijski list na državnoj je smotri za učenike i mentore srednjih škola uvršten među deset najboljih. Predstavile su ga glavna urednica Vedrana Strmečki i voditeljica Novinarske grupe, profesorica Nina Tadić.

Digitalni magazin gimnazijskog lista također je uzet kao izvrstan primjer bavljenja novinarstvom u srednjoj školi. Koprivničkom je timu upućeno nekoliko novih savjeta, a imali su prilike i pogledati školske listove ostalih srednjih škola. Sve je to poslužilo za dobivanje novih ideja i poticaj za buduće uređivanje FRANzinea.

Na državnoj smotri, održanoj od 22. do 24. ožujka, sudjelovalo je oko 300 učenika i mentora srednjih škola iz cijele Hrvatske. Dva su dana tako srednjoškolci izvodili skupne i pojedinačne scenske nastupe te kazivali poeziju.

>> Više o tome možete pročitati na stranicama samog FRANzinea.

zatvori