Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Juniori Slavena donijeli bod s teškog gostovanja, igrali i pioniri i kadeti

Pioniri i kadeti Slaven Belupa gostovali su u Splitu kod RNK Split u sklopu 19. kola MaxTV 1. HNL. Nažalost, kući su se vratili bez bodova.

Prvi su na travnjak istrčali pioniri trenera Dalibora Gorupića. Poveli su već na samome početku pogotkom Matije Mišića. Do kraja utakmice primili su tri gola i izgubili rezultatom 3:1. Ovim porazom ostali su na trinaestoj poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Nakon njih igrali su kadeti koji su u Split doputovali sa samo 14 igrača. Trener Medenjak nije mogao računati na kartoniranog Brkovića, Svržnjaka koji je na okupljanju mlade reprezentacije i kapetana Hlevnjaka koji je priključen juniorima za susret u Vinkovcima.

U odsutnosti važnih igrača naši dečki nisu mogli parirati snažnom domaćinu koji je utakmicu pobjedio rezultatom 3:0. Nakon devetnaest odigranih utakmica kadeti drže šestu poziciju, ali su izgubili korak za vodećom petorkom prvenstva.

Pioniri i kadeti bodove će tražiti sljedećeg vikenda kada u Koprivnici gostuje Istra 1961.

Juniorska momčad Slaven Belupa igrala je svoje prvo proljetno kolo na teškom gostovanju kod Cibalie u Vinkovcima. Po teškom i blatnjavom terenu te jakom vjetru dečki Ivice Sertića poveli su golom Brune Bogojevića u 22. minuti utakmice. Početkom drugog poluvremena mladi Farmaceuti promašili su dvije velike prilike za vodstvo od dva razlike što im se obilo o glavu i domaćin je poravnao na 1:1. Na kraju se dečkima nema što zamjeriti jer su dali sve od sebe na terenu gdje se nije moglo igrati.

Sljedećeg vikenda juniori će ugostit vršnjake zagrebačkog Dinama. Utakmica će biti igrana u nedjelju na igralištu u Cvetkovcu.

Juniori Koprivnice odigrali su još jednu pripremnu utakmicu u kojoj su gostovali u Čakovcu kod Međimurja. Pogocima Vrbana i Petrana igrači Slavka Mešnjaka upisali su pobjedu od 2:1.

zatvori