Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Plesačice Fortunata Pintarića izborile nastup na državnom natjecanju

U koprivničkoj Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić doista imaju razloga za slavlje.

Na 55. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa što je održano u Zadru Teo Čokonaj osvojio je prvu nagradu iz solfeggia. Prikupio je 91,90 bodova, zbog čega je dobio pohvalu ravnateljice škole Ariane Šandl. Pohvala je upućena i Teovoj mentorici, profesorici Maji Lovković.

Na regionalnom natjecanju iz solo pjevanja Iva Herman je u Zagrebu osvojila drugu nagradu. Vrijedno je spomenuti i njenu mentoricu, profesoricu Josipu Lončar.

A za veliki boom pobrinule su se četiri učenice Odjela suvremenog plesa koje su na Regionalnom natjecanju u Velikoj Gorici osvojile tri prve i jednu treću nagradu i osvojile nastup na državnom natjecanju.

– Moj je dojam iskreno iznad očekivanog. Vodila sam jednu curicu iz prvog i tri učenice četvrtog razreda. Dobile smo tri prve nagrade. Djevojčica koja polazi prvi razred, tek je navršila osam godina, osvojila je prvu nagradu u prvoj kategoriji među 34 sudionika. Vrlo smo zadovoljne, ponosne, neočekivano. Bila je sjajna i nakon završetka kategorije jako puno nastavnika mi je prišlo i reklo da je to apsolutno njihov favorit. To je Nela Krapinec iz prvog razreda – pohvalila nam se njihova profesorica Olja Vilić.

Učenice četvrtog razreda Dora Maruševec i Ida Geto osvojile su prve nagrade, dok je Klara Šestak osvojila treću nagradu. Pri tom valja naglasiti da je nastupila u iznimno zahtjevnoj kategoriji u kojoj se natječu polaznice srednjih plesnih škola.

Svojom izvedbom pokazala je pred ocjenjivačima iznimno jak karakter za što je dobila posebne pohvale plesnih pedagoga. Pred koprivničkim plesačima su iznimno zahtjevna četiri tjedna tijekom kojih treba osmisliti i uvježbati nove koreografije za držano natjecanje.

zatvori