Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Ovo su najbolje rukometašice i rukometaši Podravine i Prigorja

Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije danas je izabrao najbolje od rukometa u 2016. godini. Među nagrađenima bile su i sportašice i sportaši iz našeg grada i naših klubova.

Podravka Vegeta proglašena je najuspješnijom ženskom rukometnom ekipom, a i dobitnici triju pojedinačnih nagrada dolaze iz najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba. Ivana Kapitanović najuspješnija je vratarka, Goran Mrđen trener, a Tena Petika proglašena je najperspektivnijom rukometašicom naše županije.

— Zasigurno je velika čast dobiti priznanje za sav rad i trud koji ulažem i moram priznati da je dobar osjećaj. Ovo priznanje bit će mi i dodatan podstrek da se još više trudim i da težim tome da uđem u prvu ekipu. Mislim da je ova dodjela koju je organizirao Savez lijepa ideja, jer tko će nas priznati ako ne mi sami — rekla je Tena Petika.

Tena Petika. Snimio Marko Posavec.

Najperspektivnija muška rukometna ekipa je kadetska momčad RK Koprivnice Hangar 18 koja se pod vodstvom trenera Branka Krajačića natječe u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi.

— Osjećaj osvojiti ovu nagradu je zaista odličan i cijela moja ekipa i ja smo zahvalni na ovom priznanju. Sigurni smo da će nam ovo biti poticaj za daljnje treniranje. Od ove godine po prvi puta igramo Prvu ligu i to je odlično jer je konkurencija puno jača i igramo po cijeloj Hrvatskoj — rekao je kapetan kadeta Koprivnice Hangar 18 Marko Žarić.

Nagradu za zaslužnog rukometnog djelatnika osvojio je Zlatko Blažeković, predsjednik Saveza.

Današnja svečanost održana je u koprivničkom hotelu Podravina, a Rukometni savez naše županije organizirao ju je po prvi puta. Svi okupljeni su se složili da je ideja odlična i da se nadaju da će se ova svečanost pretvoriti u tradiciju.

Najuspješniji u 2016. godini:

Najuspješnija rukometašica – Ivana Kapitanović (RK Podravka Vegeta – Koprivnica)
Najuspješniji rukometaš – David Henigman (RK KTC – Križevci)
Najuspješnija muška rukometna ekipa – RK KTC (Križevci)
Najuspješnija ženska ekipa – RK Podravka Vegeta (Koprivnica)
Najperspektivnija rukometašica – Tena Petika (RK Podravka – Koprivnica)
Najperspektivnija muška ekipa – Kadeti RK Koprivnica Hangar 18 (Koprivnica)
Najuspješniji trener – Goran Mrđen (RK Podravka Vegeta – Koprivnica)
Zaslužni rukometni djelatnik – Zlatko Blažeković (predsjednik saveza)

zatvori