Petak, 3. svibnja 2024.

SPEKTAKL MAŽORETKINJA U KOPRIVNICI Snježana Sremec: Ovo će biti puno više od sportskog događaja

Mažoretkinje grada Koprivnice od 21. do 23. travnja bit će domaćin 21. Državnog prvenstva. Nakon 18 godina ponovno se ovo veliko natjecanje, ovog puta pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i informativnog portala Drava.info, vraća u naš grad. Ukupno će sudjelovati 750 natjecateljica iz 25 gradova Hrvatske.

Natjecanje će se održati u kategorijama tradicionalni mažoret ples, exhibition (miks tradicionalnog plesa i virtuoznosti sa štapom), show dance (grupe s rekvizitima) i pomponi. U svakoj od kategorija bit će po nekoliko dobnih skupina.

— Mi ćemo ove godine imati 45 natjecateljica, od najmlađih pa sve do seniorki. Sudjelovat ćemo u ekipnim disciplinama, ali i pojedinačno te u parovima. Konkurencija je velika, ali mi imamo hrabro srce. Želimo pred svojom publikom biti što bolji — rekla nam je voditeljica i koreografkinja Mažoretkinja grada Koprivnice Snježana Sremec.

Ujedno je najavila i da to neće biti samo sportski događaj, već puno više.

— Ovo je zaista jedna velika prilika da se ovaj dio Podravine promovira kroz jedan lijepi vid kulturnog djelovanja, kroz ples i to ples različitih dobnih skupina. Morate znati da će se natjecati i djevojčice od pet godina. Nadam se da će naši građani, naša djeca, naši članovi bivši i sadašnji, a možda i budući doći u dvoranu i uživati i navijati za naše, ali i za sve one koji lijepo otplešu. Nadam se da će im svima ovo biti jedna odlična zabava za taj vikend — zaključila je Sremec

Ponovimo, natjecanje će se održati od 21. do 23. travnja u sportskoj dvorani Srednje škole.

zatvori