Srijeda, 1. svibnja 2024.

Zahvaljujući vrijednoj donaciji, Aleksandra i Antonijo će odsad lakše učiti

Udruga slijepih Koprivničko–križevačke županije ugostila je jučer predstavnike Podravske banke i Grada Koprivnice i to kako bi im zahvalili na donaciji kojom su njihovim korisnicima osigurana tiflotehnička pomagala.

Podsjetimo, radi se o projektu “Božićno darivanje” u sklopu kojeg je Podravska banka po deset tisuća kuna, osim Udruzi slijepih, donirala i Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, Sportskoj udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce” te Udruzi za razumijevanje ADHD-a, ADD-a i drugih poremećaja “Moja”, a po dvadeset tisuća kuna Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” i Centru za pružanje usluga u zajednici “Svitanje”.

– Sretni smo što je ova božićna priča počela dobivati konkretne oblike. Iskreno se nadam da će ova pomagala članovima Udruge omogućiti da imaju kvalitetnije obrazovanje i da lakše mogu usvajati znanja i sudjelovati u nastavnom programu – rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Zadovoljstvo zbog činjenice što su imali priliku pomoći nisu krili ni predstavnici banke.

– Sudbine ove djece često ovise o velikim srcima odgajatelja, skrbnika, volontera, ali ovise i o zajednici čiji smo dio i mi, Podravska banka. Ovom inicijativom zaista želimo pokazati da na podršku lokalne zajednice uvijek mogu računati. Sa zadovoljstvom darujemo Aleksandru i Antonija s računalom i povećalom i vjerujemo kako će im ova pomagala pomoći u daljnjem školovanju – rekla je prokuristica Podravske banke Sanda Fuček Šanjić.

Članovi Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce” tim novcem kupit će pak sportsku opremu jer je pred njima veliko natjecanje za koje će, zahvaljujući donaciji, osim fizičke spremnosti biti i adekvatno opremljeni.

Latice će za nekoliko djece kupiti opremu koja bi im olakšavala svakodnevno kretanje ili komuniciranje, dok će Udruga “Moja” kupiti didaktičke igre i opremu koja djeci s navedenim poremećajima olakšava razvoj, ublažuje ili čak smanje poremećaje koji im smetaju u upravljanju svojim tijelom, ponašanjem i onemogućuju im u uspostavljanju kvalitetnih odnosa s okolinom.

zatvori