Srijeda, 8. svibnja 2024.

Treće izdanje Vodiča za starije osobe ugledalo je svjetlo dana

Treće izdanje Vodiča za starije osobe Koprivničko-križevačke županije predstavljeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Riječ je o brošuri koja sadrži podatke o institucijama i udrugama koje izravno ili neizravno rade sa starijim osobama te svojim radom doprinose poboljšanju kvalitete života osoba treće dobi.

— Namjera ovog Vodiča je povećanje informiranosti starijih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije i osiguranje lakše dostupnosti informacija koje su od značaja za ostvarivanje prava, potreba i interesa starijih osoba — rekla je predsjednica Kluba za starije osobe “Mariška” i urednica Vodiča Valentina Čadavec.

Prisutnima su se obratili ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vesna Križan te, u ime Grada i Županije, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i zamjenik župana Ivan Pal. Oboje su poručili Klubu “Mariška” da će u njima imati ozbiljnu podršku i stabilnog partnera.

Vodič je tiskan u 3.000 primjeraka, ima 31 stranicu i izdavač mu je Klub za starije osobe “Mariška”. Izrađen je u sklopu projeka “Socijalna integracija starijih osoba” koji provodi Klub “Mariška” zajedno s Domom za starije i nemoćne osobe, Ministarstvom za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, Koprivničko-križevačkom županijom i Gradom Koprivnicom.

zatvori