Subota, 26. listopada 2024.

VIKEND PROGNOZA Veljača zasad baš i nije neka prevrtača

Izvor:Crometeo

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Za razliku od siječnja, veljača do sada nije pokazala svoje prevrtljivo zimsko naličje. Veljaču je pučki meteorolog okarakterizirao kao “prevrtaču”, no ove godine taj pridjev ni po čemu nije opravdala. U danima pred nama više neće biti tako stabilno, a to se prije svega odnosi na prvi dio vikenda. Stiže nam prolazna promjena vremena koja mjestimice donosi i obilniju kišu, a u višem gorju i snijeg. Stabilizacija nam slijedi već tijekom nedjelje, što će biti uvod u sunčaniji prvi dio nadolazećeg tjedna.

U subotu pretežno oblačno, još mjestimice sa slabim oborinama. U nizinama kiša ili susnježica, u gorju snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača u Lici višeg od 10 cm. Već od jutra sa sjeverozapada prestanak oborina i postupno razvedravanje pa će u drugom dijelu dana u sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna između 3 i 8 Celzijevih stupnjeva, u gorju i malo niža.

U nedjelju izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a ujutro će mjestimice biti i magle. Malo slabih oborina može kratkotrajno biti ponegdje u Slavoniji i u gorskim krajevima. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 8 Celzijevih stupnjeva, u planinskom području oko nule.

Početak sljedećeg tjedna donosi hladnija jutra uz moguću maglu i mraz, ali će danju biti sve toplije.

Slušaj uživo
zatvori