Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Učenici četvrtih razreda odslušali predavanje o Domovinskom ratu

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, kao i područnih škola Reka i Jagnjegovec, prošle su srijede odslušali stručno predavanje o Domovinskom ratu u sklopu nastave prirode i društva te građanskog odgoja i obrazovanja.

Ova su predavanja dio projekta županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske (UDVDRH) koji je odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje. Njima se promiče istina o Domovinskom ratu i velik doprinos postrojbi s područja Podravine i Prigorja.

Učenici su s velikim zanimanjem poslušali izlaganje ratnog zapovjednika 13. protuoklopnog topničko-raketnog divizijuna Koprivnica Damira Vukovića i ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU koprivničko-križevačke “Ban” Ivice Jurenca.

— Odjeveni u svoje odore vojnog i policijskog časnika, rječnikom, načinom i stavom prilagođenima našim desetogodišnjacima, časnici su kod učenika uspješno razvijali sposobnost razumijevanja povijesnih činjenica, snalaženja u prostoru i vremenu, osjećaj pripadnosti zavičaju i domovini upoznavanjem njezine prošlosti te poštovanje i zahvalnost prema ljudima koji su našu domovinu branili i obranili — napisala je na školskim internetskim stranicama učiteljica Karmen Bardek.

zatvori