Srijeda, 1. svibnja 2024.

UZ SVJETSKI DAN BOLESNIKA Koprivničkoj bolnici donirane brošure o bolestima srca

Uoči Svjetskog dana bolesnika, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica doniralo je 400 primjeraka brošure o srčanim problemima koprivničkoj bolnici.

Brošuru je koprivnički Crveni križ tiskao na inicijativu kardiologinje dr. Dragice Kramarić. Pod naslovom “Vi imate pitanje? Mi imamo odgovor!” brošura donosi najčešća pitanja bolesnika o srčanom udaru, koronarografiji, ugradnji stentova te drugim pitanjima vezanima uz bolesti srca i krvnih žila koje su najvažniji uzrok smrti u suvremenom svijetu. Osim pacijentima, brošura je namijenjena i zdravim osobama s rizičnim faktorom kako bi se pridržavali uputa i spriječili bolesti.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava ove subote, 11. veljače, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev predala je 400 primjeraka brošure liječnicima Službe za internističke djelatnosti u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” koji će ju potom proslijediti pacijentima sa srčanim problemima, na čemu joj je zahvalio pročelnik Službe dr. Krešimir Šutalo.

Autori brošure su Marko Noć i Peter Radšel iz Slovenije, a za prijevod i pripremu pobrinuli su se Hrvatsko kardiološko društvo i Hrvatska kuća srca. Tisak brošure podržao je i Hrvatski Crveni križ na čijem natječaju je koprivničkom Gradskom društvu odobreno 2.000 kuna.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nada se da će na ovaj način pridonijeti prevenciji i smanjenju srčanih bolesti koje su vodeći uzrok smrtnosti.

zatvori