Nedjelja, 29. rujna 2024.

PROSVJED Mještani Draganovca: ‘Na pet minuta od grada u blatu smo i prašini, nitko nas ne sluša’

Nekolicina nezadovoljnih mještana Draganovca sutra će stati ispred koprivničke Gradske vijećnice kako bi na taj način iskazali nezadovoljstvo vezano uz neasfaltiranje njihovih cesta.

Organizatorica prosvjeda, ujedno i potpredsjednica draganovečkog Mjesnog odbora Biserka Grahovac požalila nam se da su u tom prigradskom naselju asfaltirane samo Ulica Draganovec i Radnička, dok mještani još uvijek nemaju asfalt u Rudarskoj, Mirnom dolu, Vinogradarskom putu, Bukovečkoj i Svetom Vidu. Vinogradarski put i Bukovečka nemaju ni kanalizaciju, dodaje Grahovac.

— Naši problemi traju od 1997. kad su se postavljali plin i voda. Tada su ljudi, konkretno u Rudarskoj, dali sve: rušile su se ograde, išlo se na proširenje na šest metara i od tada to stoji. Tadašnji gradonačelnik Mršić je obećao to asfaltirati — prisjeća se.

Sa sadašnjim prvim čovjekom Koprivnice Mišelom Jakšićem o navedenim problemima, kaže, razgovarali su prošle godine na zboru građana. Na sve njezine daljnje upite dobivala je odgovore da na spomenutim neasfaltiranim cestama nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

— Meni se servira da nemamo riješene imovinsko-pravne odnose, a ja mislim da imamo. Da sad netko dođe u Rudarsku i kaže treba još dva metra, ljudi bi dali da se cesta proširi. Govorili su mi i da je cesta preuska. Ja ne znam koliko bi cesta trebala biti uska, ali Rudarska je nekih šest metara široka i mislim da je to podobno za asfaltiranje.

Rudarska ulica im je, kaže Grahovac, i najveći povod prosvjeda. I iako vjeruju da s njime neće ništa postići, žele pokazati da nisu zadovoljni:

— Mi smo već dvadeset godina, tu na pet minuta od grada, u blatu i prašini. Želja mi je samo da mogu otići do nekoga u Gradu i reći što nas muči, a da me nitko ne gleda svisoka i da mi ne govore da ne znam o čemu pričam. Već dvije godine govorim da imamo riješene imovinsko-pravne odnose, ali mene nitko ne sluša — kaže.

Gdje je nastao problem između mještana Draganovca i gradske vlasti pitali smo i zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišela Jakšića, no nije želio komentirati sutrašnji prosvjed.

Prosvjed će se održati između 10 i 11 sati.

Slušaj uživo
zatvori