Utorak, 7. svibnja 2024.

S kim sve dijelimo cestu: Mladi vozač pijan i bez vozačke neregistriranim autom sletio s kolnika

Tri su se prometne nesreće dogodile tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim cestama, prema evidenciji Policijske uprave koprivničko-križevačke, a policija je već standardno imala posla i s pijanim vozačima te pijanim i neopreznim mladim vozačima.

U prometnim nesrećama nitko nije ozlijeđen, a do njih je došlo zbog neprilagođene brzine i oduzimanja prednosti prolaska. Dvije od tri izazvali su vozači pod utjecajem alkohola od kojih je jedan bio mladi vozač, 23-godišnjak koji je uz to upravljao neregistriranim osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita i s 1,38 promila alkohola u organizmu. Mladić nije prilagodio brzinu stanju kolnika pa je, uz pomoć alkohola, sletio s kolnika. Ujedno je ponio i neslavan naslov alkoholnog rekordera vikenda u konkurenciji od ukupno pet mladih vozača.

Prometnih prekršaja bilo je nešto više od prosjeka, ukupno 156. Njih 14 odnosilo se na alkohol i 47 na brzinu. Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen.

Apsolutni rekorder vikenda što se tiče alkohola bio je 30-godišnjak koji je u petak rano ujutro sletio s kolnika na D-41 između Kloštra Vojakovačkog i Majurca. Nije imao položen vozački ispit, a alkotest je pokazao 2,22 promila. Svoj put završio je u posebnoj prostoriji.

Rekorder što se tiče brzine također je bio bistar vozač koji je u subotu poslijepodne jurio Koprivničkom ulicom u Glogovcu 109 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50.

zatvori