Nedjelja, 28. srpnja 2024.

POLICIJSKA AKCIJA ‘Plavci’ će za vikend posebno paziti na pijane i mlade vozače

Koprivnička prometna policija za predstojeći vikend najavljuje veliku akciju nadzora vozača kako bi poboljšala cjelokupno stanje sigurnosti na cestama.

Pritom iz Postaje prometne policije Koprivnica podsjećaju i na neke statističke podatke. Tijekom siječnja ove godine, na prometnicama u Koprivnici i okolici zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, među kojima jedna s poginulom osobom i sedam koje su rezultirale tjelesnim ozljedama sudionika. Jedna je osoba smrtno stradala, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Od ukupno 30 vozača koji su sudjelovali u tim nesrećama, njih četvorica bila su pod utjecajem alkohola. U četiri prometne nesreće sudjelovali su mladi vozači i to nisu bile nesreće s ozlijeđenim osobama, a za upravljačem nisu zatečeni ni mladi vozači pod utjecajem alkohola.

Kako bi te statistike bile što bolje, odnosno kako bi promet na koprivničkom području bio što sigurniji, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica u subotu i nedjelju, 11. i 12. prosinca, provodit će preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

zatvori