Srijeda, 26. lipnja 2024.

Djelatnice Podravskog sunca stječu nove vještine za rad s djecom sa složenim komunikacijskim potrebama

Djelatnice Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’ Mirjana Šimek, Anja Holeček i Dunja Vargović sudjeluju u edukaciji koja će im pomoći u radu s djecom sa složenim komunikacijskim potrebama.

Edukacija pod nazivom “Izgradnja nacionalnih kapaciteta za primjenu potpomognute komunikacije kao metode rane intervencije za djecu od 0-8 godina s razvojnim odstupanjima/teškoćama” provodi se pod pokroviteljstvom UNICEF-a te u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva. Na njoj će djelatnice koprivničkog Podravskog sunce dobiti uvid u korištenje asistivne tehnologije te će tijekom 5 dana mentoriranja prikazati primjenu naučenog u konkretnom radu s djecom.

Asistivna tehnologija odnosi se na različite tehnološke proizvode, dio opreme ili sustave koji se koriste kao asistivna, adaptivna i rehabilitacijska pomagala za osobe s razvojnim teškoćama. Uključuje razna nisko- i visokotehnološka sredstva (hardver, softver i druge periferne uređaje) koja pomažu osobama da se izraze, ali i da razumiju jezik i komunikaciju u cjelini.

Kako bi što kvalitetnije mogli provoditi ovaj vid rehabilitacije Centar je u skopu projekta dobio dva tableta, a iz Podravskog sunca poručuju i da će im znanja stečena na ovoj edukaciji dodatno obogatiti dosadašnji rad.

zatvori