Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Podignuta optužnica protiv muškarca zbog pokušaja ubojstva u ženskom WC-u

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred tamošnjim je Županijskim sudom 1. veljače podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljana rođenog 1979. godine zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Riječ je o slučaju o kojemu smo već pisali, a dogodio se 13. kolovoza prošle godine u ugostiteljskom objektu u Peterancu. Te subote, oko 20 sati navečer, dvojica su se muškaraca – optuženik i 29-godišnjak – fizički sukobila u ženskom toaletu. U jednom trenutku, stariji je potegao nož i ubo mlađega u lijevu stranu vrata pristajući da ga time usmrti, navodi u priopćenju Odvjetništvo.

Tada se umiješala optuženikova supruga (37) koji mu je oduzela nož i spriječila ga u daljnjem napadu, čiji je ishod mogao biti i koban. Njih dvoje napustilo je ugostiteljski objekt i odvezlo se u smjeru Drnja, a supruga je nož odbacila na izlazu iz Peteranca kako bi pokušala sakriti oružje od policije. Napadnuti 29-godišnjak prevezen je u koprivničku bolnicu.

Policija je brzo riješila slučaj te su napadač i supruga završili u pritvoru, a daljnji postupak sada će preuzeti Županijski sud u Varaždinu.

zatvori