Utorak, 14. svibnja 2024.

MAŠTA NA DVA KOTAČA Biciklini će i dalje svijetom promicati Koprivnicu i biciklizam

Ljubav prema starim biciklima, promocija bicikla, biciklizma i zdravog života, ali i Koprivnice kao najbiciklističkijeg grada u Hrvatskoj bile su i ostaju temelj svih aktivnosti Old timer kluba Biciklin.

Njegovih više od 50 članova odazvalo se u subotu redovnoj godišnjoj skupštini što je održana u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Predsjednica Biciklina Maja Ištvan Krapinec više je nego zadovoljna aktivnostima koje su proveli lani. Najvažniji je svakako Festival biciklističke rekreacije s početka lipnja:

— Tada su osim biciklista rekreativaca uključena i djeca koju učimo o prometnim pravilima, educiramo ih o prometu. Lani je u Festivalu biciklističke rekreacije sudjelovalo više od 250 sudionika. Tome treba dodati i one koji su nam pomagali, pri čemu posebno treba istaći članice Ivanečkog srca iz susjednog Koprivničkom Ivanca — kazala je Ištvan Krapinec.

Maja Ištvan Krapinec i Boris Femec. Izvor: Oldtimer klub Biciklin.

Tome treba dodati i sudjelovanje u biciklistikom maratonu “Joža Horvat”, ali i brojne druge. Priču o biciklizmu i Koprivnici „Biciklini“ tako su širili diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica. Zahvaljujući svojim aktivnostima stekli su brojna prijateljstva od kojih posebno treba istaći ono s „Dimekom“ Beltinci iz Slovenije.

Kada je pak riječ o planovima za ovu godinu, predsjednica Ištvan Krapinec najavljuje 15 aktivnosti, među kojima su: — Od našeg tradicionalnog okupljanja za Praznik rada s tehničkim pregledom starih bicikala. Potom slijedi Festival biciklističke rekreacije pa i sudjelovanje na sličnim manifestacijama. Sudjelovat ćemo u obilježavanju Dana grada Nagykanisze s čijim klubom imamo potpisan sporazum o suradnji. Slično je i sa slovenskim Dimekima na čijem reliju sudjelujemo. Nastavljamo i tradiciju uvođenja novosti pa ćemo se tako ove godine odazvati pozivu iz Virovitice na manifestaciju u čast biciklistu putopiscu Franji Martinu Fuisu koji je vozio bicikl od Virovitice do Koprivnice.

Spomenimo i da Biciklin trenutno broji devedesetak članova, a sve ih veže ljubav prema starim biciklima i biciklizmu.

zatvori