Petak, 26. travnja 2024.

NOVI DRESOVI NISU DONIJELI SREĆU Slaven poražen u Zagrebu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u 21. kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju u Zagrebu kod Dinama rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Hodžić iz jedanaesterca u 42. minuti susreta.

Trener Željko Kopić, u odnosu na ono što smo gledali na pripremama, odlučio se od prve minute na teren poslati Tadića koji je zauzeo mjesto jedinog napadača, dok je mladi Arap ostao na klupi. Pokrivač i Bouadla, koji još uvijek nisu spremni i potpuno zdravi, nisu bili na raspolaganju strategu Farmaceuta.

Kao što se i očekivalo Dinamo je od prve minute držao loptu u svom posjedu, ali u prvih dvadesetak minuta nije napravio ni jednu opasnu šansu pred vratima golmana Farmaceuta Blaževića. Koprivnički prvoligaš orijentirao se na obranu te je vrebao svoju šansu iz kontri i polukontri.

Prvu kakvu-takvu priliku vidjeli smo u 26. minuti kada je Dinamov napadač Hodžić pucao s otprilike šesnaest metara, ali je njegov slab udarac otišao pored vratnice. Dvije minute kasnije Blažević je odlično obranio udarac Ćorića. U 42. minuti domaćin je poveo s 1:0. Strijelac je bio Hodžić iz jedanaesterca nakon što je Tadić rukama blokirao jedan udarac Sigalija. Pokušao je Slaven brzo odgovoriti, ali je Heber loše pucao glavom nakon centaršuta Christensena.

U drugom poluvremenu Dinamo je rutinski zadržao svoju prednost. Farmaceuti nisu uspjeli izjednačiti, ali ni ozbiljnije zaprijetiti golu domaćina. Dinamo je propustio povećati prednost iako je prijetio preko Ćorića, Leškovića, Sigalija i Hodžića. Ovim porazom Slaven je ostao petoplasirana momčad prvenstva s 27 osvojenih bodova, deset manje od četvrtoplasiranog Hajduka i pet više od šestoplasirane Istre.

Spomenimo i to da su Farmaceuti danas u Zagrebu predstavili nove dresove. Po prvi puta u povijesti Slavenaši su istrčali u crnim dresovima koje će koristiti na gostovanjima. U idućem kolu koprivnički prvoligaš ugostit će na Gradskom stadionu momčad Splita.

21. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:
GNK Dinamo Zagreb – NK Slaven Belupo

18.02.2017. Zagreb, stadion Maksimir

SUCI: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Bojan Zobenica (Vinkovci), Kruno Šarić (Županja), Marko Matoc (Zaprešić), Marko Matoc (Zaprešić)

DINAMO (4-2-3-1): Livaković – Matel, Sigali, Lešković, Pivarić – Antolić, Pavličić – Olmo, Gojak, Ćorić – Hodžić. Trener: Ivaylo Petev.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević – Purić, Katić, Musa, Aliti – Burić, Christensen, Stevanović – Heber, Ivanovski, Tadić. Trener: Željko Kopić.

Strijelci: 1:0 (Hodžić 42′)

 

zatvori