Subota, 28. rujna 2024.

FOTO NK KOPRIVNICA Žuti svladali Crvene, Mešnjak: Zadovoljan sam kako dečki rade

Nogometaši Koprivnice vrijedno se pripremaju za nastavak trećeligaške sezone na koprivničkom Gradskom stadionu. Jučer su terenu s umjetnom travom odigrali međusobnu utakmicu kao zamjenu za odgođeni susret protiv zagrebačkog HAŠK-a.

Trener Želimir Mešnjak podijelio je svoje igrače u dvije kvalitetom podjednake ekipe, a bolja je bila ekipa Žutih koja je slavila s 3:2. Golove za pobjednike zabili su dva puta Bubnjić i jednom Ivanović, a za crvene su zabijali Kovačić i Pavlović.

Mešnjak je zadovoljan s 12 dana priprema koji su iza njega i njegove ekipe: — Zadovoljan sam kako dečki rade. Nemamo ozbiljnijih povreda, a to je najvažnije. Malo muku mučimo s vremenskim uvjetima, ali je ostalo sve u redu. Sve ide svojim tijekom. Ostalo nam je još puno toga za napraviti, zapravo smo tek na samom početku, tek ulazimo u najteži dio priprema. Slijede nam i prijateljske utakmice kroz koje ćemo iskristalizirati prvih 11 za nastavak sezone — rekao je Mešnjak.

A što se tiče prijelaznog roka…

— Prezadovoljan sam. Pogotovo kada gledamo situaciju koja je bila prije samo dva tjedna. Odlazak četvorice igrača nadomjestili smo s četiri pojačanja tako da smo brojčano zapravo na istome. Smatram da smo kvalitetom otprilike tu negdje, ali isto tako smatram da smo puno bolje izbalansirani na nekim mjestima u momčadi. Po onome što vidim na treninzima, nedostaje nam još jedan igrač na stoperskoj poziciji — zaključio je trener Koprivnice.

Spomenimo da sa Zelenima trenira i jednom poznato koprivničko nogometno ime Kruno Jambrušić. Jambrušić svojim iskustvom, kvalitetom i savjetima sigurno može pomoći mladim igračima Koprivnice za koje kaže da imaju veliki potencijal.

— Zaista vidim dosta potencijala u nekim igračima. Dečki odlično rade, vidi se da su školovani nogometaši. U ovih nekoliko treninga, pogotovo u ovom današnjem kada smo samo igrali za oko mi je zapeo “mali” Bubnjić. Ima dobar dribling, ima brzinu, okomit je… Kažem, ima dosta potencijala u ovoj momčadi. Ono što moram istaknuti je rad na treninzima. Ja treniram isključivo popodne, kada se radi s loptom. Treninzi su zanimljivi, profesionalni, puni tempa, dinamični, ne ponavljaju se iste vježbe. Ja sam stvarno prošao mnoge trenere u svojoj karijeri i mogu reći da za Mešnjaka, odnosno njegov rad, imam isključivo riječi hvale.

Koprivnica trenira na terenu s umjetnom travom koja, iako nije u najboljem stanju, uvelike pomaže nogometašima u ovim teškim vremenskim uvjetima koji vladaju. Upravo će na njoj koprivnički trećeligaš u nedjelju odigrati svoju prvu prijateljsku utakmicu. Protivnik će mu biti slovenska momčad Veržej koja se natječe u tamošnjoj Drugoj ligi. Utakmica će se igrati s početkom u 14 sati.

Žuti (Bubnjić 2,Ivanović) 3:2 Crveni (Kovačić i Pavlović)

Žuti: Slukić, Tucaković, Halavuk, Tuba, Šokec, Takeda, Rajić, Novak, Ivanović, Vrban, Bubnjić.
Crveni: Tihelka, Stjepić, Koren, Srpak, Đurašević, Međurečan, Bukovac, Tkalčić, K,Jambrušić, Kovačić, Pavlović.

Nedostajali su: Brcković, Srbljinović i Sminderovac.

Slušaj uživo
zatvori