Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Milijarda ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Kampanja “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”, u kojoj sudjeluje preko 200 zemalja svijeta, još je jednom provedena i u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Podravsko-prigorski župan Darko Koren je zajedno s gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom i njegovim zamjenicima podržao navedenu kampanju čiji je primarni cilj podizanje svijesti o nasilju nad ženama.

Naime, uznemirujuće statistike pokazuju da će svaka treća žena u svijetu tijekom svog života biti podvrgnuta nekom obliku nasilja. Kampanja se tako provodi protiv fizičkog, ekonomskog, kulturnog, rasnog, vjerskog i niza drugih oblika nasilja nad ženama.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci, udruga HERA i grad Križevci priključili su se svjetskoj kampanji koja je pokrenuta na Valentinovo 2012. godine. Ispred križevačkog Turističkog informativnog centra organizirano je fotografiranje za Milenijsku fotografiju koju je izradio dr. sc. Zdenko Balog.

Brojni vrtićanci, članovi udruga i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, ali i prolaznici pokazali su solidarnost i poslali jasnu poruku o neprihvatljivosti bilo kojeg oblika zlostavljanja.

zatvori