Petak, 26. travnja 2024.

MARIN PUCAR ‘Vraćam se u Koprivnicu gdje sam proveo 12 godina, pred nama je velika obveza’

“Izuzetna mi je čast i odgovornost što je Nadzorni odbor povjerenje za vođenje Podravke povjerio upravo meni”, rekao je u svom prvom obraćanju javnosti novi predsjednik uprave Podravke Marin Pucar.

Istaknuvši da je ovo za njega i emotivan trenutak je se vraća u Koprivnicu u kojoj je već proveo 12 godina, izrazio je uvjerenje da će, zajedno s cijelom upravom, ali i svim zaposlenicima, ostvariti postavljene im zadatke:

– Pred sve nas postavljena je velika obveza. Za dva mjeseca usvojit ćemo strategiju Podravke čiji sustav dobro poznajem, i horizontalno i vertikalno. Najpoznatiji Podravkin brend Vegeta postat će globalni brend na svim kontinentima.

Pucar je istakao da je svoju cijelu karijeru proveo u prehrambenoj industriji, a od 18 godina rada, čak je 12 proveo u koprivničkoj kompaniji. To mu je novi poslovni izazov i dodatni motiv da uspije. Vjeruje da je činjenica da dobro poznaje robu široke potrošnje bila dodatni plus kod članova Nadzornog odbora.

Za podsjetiti je da je Pucar nakon Podravke vodio Zvečevo, iz kojega je otišao, kako bi, prema njegovim riječima, imao dovoljno vremena da završi doktorat na osječkom Ekonomskom fakultetu.

S obzirom na njegov raniji angažman u Koprivnici, za očekivati je da društvena odgovornost Podravke i njen doprinos lokalnoj sredini neće izostati.

A da će nova uprava itekako imati posla, najavio je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Luka Burilović. Podsjetivši da je Podravka, iako je skinuta s popisa tvrtki od posebnog državnog interesa, iznimno važna i oslonac hrvatskom gospodarstvu, naveo je da je Nadzorni odbor pred novu Upravu postavio jasan cilj:

– Podravka ima veliki potencijal i u naredne četiri godine treba udvostručiti svoj potencijal s 4,5 na 7,5 milijardi kuna prihoda.

Predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Štimac izrazio je zadovoljstvo što je odluka o novoj upravi donesena jednoglasno. Javnosti se možda čini da je sve dugo trajalo, no treba uvažiti činjenice da su u Nadzorni odbor stigli novi ljudi te da je kandidatima za upravu pružena mogućnost da se predstave i kažu kako vide kompaniju u budućnosti: – Zahvaljujući tome, izabrani su najbolji kandidati koji će kvalitetno voditi Podravku.

Riječ je o stručnjacima koji uz to i dobro poznaju Podravku, smatraju u Nadzornom odboru, koji je novoj upravi odredio mandat do listopada 2018. godine do kad traje mandat i svim članovima aktualnog Nadzornog odbora.

Uz predsjednika Marina Pucara, Podravku će još voditi Hrvoje Kolarić, Ljiljana Šapina, koja je tako nakon 33 godine provedene u kompaniji doživjela priznanje za svoj rad, te Iva Brajević. Ova financijašica taj će posao raditi otprilike do svibnja kad će financije Podravke i funkciju člana Uprave preuzeti Davor Doko iz AZ fonda.

Doznajemo i da su članovi Nadzornog odbora istakli potrebu za izmjenom statuta Podravke kako bi broj članova Uprave sa sadašnjih četiri bio izmijenjen. Na koliko, još nije dogovoreno.

zatvori