Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnica u ‘generalki’ protiv Bjelovara, Tucaković: Čeka nas uspješno proljeće

Nogometaši Koprivnice ove će subote igrati ‘generalku’ protiv Bjelovara pred početak proljetnog dijela prvenstva Treće hrvatske nogometne lige Istok.

Igrači trenera Želimira Mešnjaka iza sebe imaju pet tjedana napornog rada i velik broj utakmica u kojima su pokazali da bi ispred njih trebalo biti uspješno proljeće. Složio se s tim i kapetan momčadi Bojan Tucaković koji kaže da je atmosfera u svlačionici odlična:

— Odradili smo stvarno dobre pripreme, mislim da smo odlično pripremljeni što je zasluga trenera Želimira Mešnjaka. Imamo nekih sitnih problema s ozljedicama, ali bit će sve OK do početka prvenstva. Sa strane Uprave sve je prema nama podmireno tako da ni tu nema nikakvih problema i jednostavno je sve na nama, da se što bolje pripremimo za prvo kolo i utakmicu protiv BSK-a i da što bolje uđemo u prvenstvo — rekao je desni bek Koprivnice.

Ipak, prije početka prvenstva valja odraditi i posljednju pripremnu utakmicu koja će se igrati u Miklinovcu protiv Bjelovara.

— Prije svega zahvalio bih se ljudima iz Miklinovca što su nam omogućili da odigramo tu zadnju utakmicu na njihovom terenu. Iskoristit ćemo utakmicu protiv Bjelovara za ono završno uigravanje. Vjerujem da će veći dio momčadi koja sutra istrči biti i onaj koji će se suprotstaviti BSK-u u prvom kolu, a naravno da ćemo neke finese koje smo pripremali na treninzima sakriti i sačuvati za prvenstvo — kaže Tucaković.

Koprivnica je trenutno trinaestoplasirana momčad prvenstva sa 16 osvojenih bodova. Na pitanje o tome mogu li Zeleni biti bolji nego na jesen, Tucaković je imao spreman odgovor:

— Svi igrači koji su došli u zimskom prijelaznom roku pokazali su kroz treninge i utakmice da će nam biti pojačanja. Smatram da će ova momčad, u odnosu na jesensku, biti puno motiviranija i da će ‘jače gristi’. Ja bih bio zadovoljan kad bismo u svakoj utakmici išli na pobjedu, bez kalkulacija, kao i svaki drugi sportaš. U jedno sam siguran, a to je da se nikoga ne bojimo i da nas čeka uspješno proljeće — zaključio je kapetan Zelenih.

Utakmica Koprivnice i Bjelovara, dvaju trećeligaša, igrat će se sutra s početkom u 12:30 na igralištu lokalnog županijskog drugoligaša Miklinovca.

zatvori