Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Pitali smo Komunalac što će s 51 milijun kuna od RWE-a, evo što su nam odgovorili

Iako je ugovor o strateškom partnerstvu na području plinskog biznisa potpisan jučer u Koprivnici, na uplatu 51 milijuna kuna od RWE-a na račun Komunalca još će se pričekati.

Zašto? Zna predsjednica Komunalčeve Uprave Maja Hleb:

— Novac će biti uplaćen kad se ispune dva uvjeta. Jedan od njih je prijenos dozvole od HERA-e, a drugi je mišljenje ili odluka Agencije za zaštitu tržišnih natjecanja koja treba odrediti da je dozvoljena koncentracija, pripajanje odnosno stjecanje udjela od strane RWE-a u Koprivnici.

Novac od prodaje 75-postotnih udjela u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi Komunalac će investirati u skladu s poslovnim planovima koji će Nadzornom odboru biti predočeni za oko tri tjedna, kaže predsjednica Hleb:

— U njemu će biti uključeni i naši planovi u ulaganjima tog 51 milijuna kuna koje ćemo dobiti od RWE-a. U ovom času mi je prerano govoriti jer to još nije raspravljeno na Nadzornom odboru. A još uvijek smo i u dogovorima s našim vlasnikom, Gradom Koprivnicom o tome koje ćemo sve projekte raditi tijekom ove godine i kako će poslovanje Komunalca izgledati nakon što se plin odvoji.

Ovom transakcijom temeljni kapital Komunalca će temeljem lanjske odluke Gradskoga vijeća biti smanjen za 21 milijun kuna.

zatvori