Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

‘Slikopisi iz Koprivnice i Rima’ predstavljeni povodom Stepinčevih dana

Izložba ‘Slikopisi iz Koprivnice i Rima…’ otvorena je u Pastoralnom centru koprivničke Župe bl. Alojzija Stepinca na Lenišću i to povodom Stepinčevih dana koji se svake godine održavaju od 1. do 10. veljače.

Riječi dobrodošlice uputio je prof. Pero Markić te pri tom upoznao sve prisutne s autorom izložbe kao i sa samim djelima. U svom je govoru posebno naglasio važnu ulogu Rima u povijesti, ali i danas i to u svim segmentima života, a posebice u umjetnosti te zahvalio svima na podršci oko realizacije ove izložbe.

O nastanku ove izložbe govorio je sam autor Zlatko Šavor pri čemu je istaknuo kako mu je ova izložba dvadeseta samostalna izložba koju je s velikim zadovoljstvom posvetio Rimu i Koprivnici dodavši: “Rim je oduvijek bio grad kršćanstva koji svojom umjetnošću, religijom i ljepotom pokazuje nadmoć, snagu i ljepotu dok Koprivnica s druge strane svojim crkvenim tornjevima i parkovima svjedoči kao grad kršćanske vjere, a sve ovo i jest poveznica između ovih gradova zbog čega je ova izložba i nastala.”

Prigodne riječi kao i pohvalu na izložbu uputili su i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te župnik Ivica Gladoić, a izložbu je otvorio zamjenik župana Ivan Pal izrazivši zadovoljstvo što je Županija ponovno pokrovitelj ove, kako je rekao, divne i značajne izložbe.

Valja napomenuti da je na izložbi postavljeno ukupno 35 radova koji su nastali u tušu i tuš- pasteli, a izložba se može razgledati do 4. ožujka 2017. godine.

zatvori