Nedjelja, 29. rujna 2024.

Hrvatski paraolimpijski odbor Županiji i Gradu dodijelio posebna priznanja

Hrvatski paraolimpijski odbor dodijelio je Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji posebna priznanja za pomoć u organizaciji 16. IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne koje je prošle godine održano u Koprivnici.

Nagradu je ispred Grada Koprivnice preuzela zamjenica Melita Samoborec, a ispred Županije župan Darko Koren.

– Ponosni smo što je Hrvatski paraolimpijski odbor upravo Koprivnici pružio mogućnost i dodijelio čast da bude domaćin Europskog prvenstva u kuglanju slijepih i slabovidnih osoba. Ovo priznanje samo je dokaz da smo opravdali sva njihova očekivanja. Drago mi je da smo uz etiketu koju nosimo od prije, a to je da smo sportski grad, prepoznati kao grad koji stvara jednake preduvjete za život svih naših građana, a prvenstveno onih koji u startu nisu imali jednake prilike – rekla je zamjenica koprivničkog gradonačelnika i napomenula da se upravo kroz ovakva događanja potiče ljude na ravnopravno sudjelovanje u svim sferama života.

Izvor: koprivnica.hr

Hrvatski paraolimpijski odbor tradicionalno početkom kalendarske godine organizira svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša i sportašica Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2016. godinu, a svečanost je održana u četvrtak 9. veljače.

Slušaj uživo
zatvori