Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Hrvači Podravke prošle su godine osvojili gotovo 150 odličja

Hrvački klub Podravka ovog će vikenda startati sa službenim natjecanjima u 2017. godini. Ipak, prije samog početka nove sezone valja se prisjetiti odličnih nastupa u prošloj godini.

Zaista odlično zvuči podatak da su hrvačice i hrvači u 2016. godini osvojili čak 143 odličja, od čega je 37 bilo najsjajnijeg, 38 srebrnog, a 68 brončanog sjaja. Koprivnički klub ukupno je predstavljalo 280 natjecatelja koji su nastupili na 35 turnira, od čega je deset nastupa bilo na prvenstvima Hrvatske za sve uzraste, osamnaest nastupa bili su međunarodni turniri u Hrvatskoj, Slovačkoj, Češkoj, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj, a šest nastupa Koprivničanci su ostvarili nastupajući za reprezentaciju Hrvatske.

Prvacima Hrvatske postali su Ivan Lončarić u seniorskoj konkurenciji, Filip Frankol u U-23 konkurenciji, Jurica Figač u početničkoj konkurenciji i Valentina Belušić u uzrastu kadetkinja. Valja istaknuti uspjeh Stjepana Margića koji je na veteranskom Prvenstvu svijeta u Finskoj osvojio drugo mjesto.

Također, i prošle godine organiziran je hrvački spektakl pod nazivom Međunarodni turnir grada Koprivnice “Zlatni pijetao” na kojem su nastupili gotovo svi hrvatski klubovi, kao i natjecatelji iz još sedam europskih zemalja. Ukupno je na turniru sudjelovalo 418 natjecatelja.

Još je jednom Hrvački klub Podravka dokazao da svojim radom zaslužuje sve pohvale i da je hrvanje jedan od najpopularnijih sportova u Koprivnici.

zatvori