Nedjelja, 16. lipnja 2024.

HNS u pregovorima uoči izbora ide korak dalje

U koprivničkom HNS-u zadovoljni su aktivnostima koje su proveli tijekom protekle godine, ali i doprinosom koje su članovi te stranke dali lokalnoj zajednici. Ocijenjeno je to na redovnoj godišnoj Izvještajnoj skupštini održanoj u Koprivnici.

U ocjeni godine koja je iza nas predsjednica koprivničkog HNS-a – liberalnih demokrata Andreja Horvat-Friščić pohvalila se kontinuiranim radom, što, kaže, HNS čini jednim od aktivnijih aktera političke scene grada. Posebno zadovoljni su i s kampanjom za prijevremene parlamentarne izbore, a za Dravu.info osvrnula se i na trenutnu vladajuću koaliciju u kojoj upravo članica te stranke, Melita Samoborec, obnaša funkciju zamjenice gradonačelnika za iznimno važan resor društvenih djelatnosti.

— Vi znate da unutar svake koalicije suradnja može biti bolja. Sama činjenica da se odradio mandat od početka do kraja, da ta suradnja funkcionira i da naša dogradonačelnica Melita Samoborec dobro surađuje s gradonačelnikom, pa i same pripreme za predstojeće lokalne izbore, govori da je to bilo za nas zadovoljavajuće i takvoj uspješnoj suradnji nadamo se i u budućnosti — rekla nam je Andreja Horvat-Friščić.

U pregovorima koji su u tijeku HNS će, kaže Horvat-Friščić, nastojati zadržati postojeće pozicije koje ima, ali i otići korak dalje.

— Znate da HNS u Gradskom vijeću ima jednu vijećnicu, to je Željka Zetović i u izvršnoj vlasti dogradonačelnicu Melitu Samoborec. Vjerujemo da smo sa svojim kvalitetnim kandidatima doprinijeli dobrim rezultatima na svim ovim izborima i na taj način ćemo pristupiti i priči oko lokalnih izbora, ne samo u Koprivnici nego i za Županijsku skupštinu.

Napominjući da je svaka koalicija prije svega kompromis, predsjednica koprivničkog HNS-a Horvat-Friščić ističe da će nakon završetka pregovaračkog procesa moći suditi koliko je tko u njemu bio uspješan.

zatvori