Četvrtak, 23. svibnja 2024.

HDZ: Prodaja plinskog biznisa je izdaja Koprivnice i dio SDP-ove kampanje

Koprivnički HDZ smatra da je prodaja plinskog poslovanja i plinske mreže njemačkom RWE-u izdaja Koprivnice, a potpredsjednik Gradskog odbora Damir Felak ističe kako se radi o potezu koji je dio predizborne kampanje Mišela Jakšića za gradonačelnika Koprivnice.

KOPRIVNICA — Gradski odbor HDZ-a Koprivnica nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora između Komunalca i njemačkog koncerna RWE o strateškom partnerstvu u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi, u priopćenju navodi da je neprihvatljivo što je cijeli posao obavijen tajnom i da skrivanje ključnih dijelova ugovora od javnosti budi sumnju u dobrobit takvog posla za građane Koprivnice.

Također, smatraju da će s 51 milijunom kuna, koliko je Komunalac dobio, SDP sanirati razne sumnjive pothvate i pokrenuti marketinški osmišljene projekte u cilju predizborne kampanje Mišela Jakšića na predstojećim lokalnim izborima.

— Smatram da je to klasičan potez SDP-ove vlasti pred izbore kojima se želi doći do sredstava kojima će se financirati predizborna promidžba i s kojima će se pokrpati neke rupe u proračunu. Dugoročno gledano, to je štetno za Koprivnicu i njene građane jer iz ruku ispuštamo poslovanje i mrežu u koju su ulagale generacije Koprivničanaca s vrlo neizvjesnim ishodom kako će se s njime poslovati – rekao je potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Felak Dravi.info.

To što se gradska vlast hvali kako će ovim potezom građani ostvarivati niže troškove distribucije plina samo je prikrivanje stvarne pozadine priče, smatra Felak.

— Siguran sam da će sad pred izbore i doći do smanjenja cijene plina jer je to tako dogovoreno, a što će biti kroz koju godinu to ćemo tek vidjeti. Nisam preveliki optimist, naprotiv, mislim da će to biti loše za građane Koprivnice — zaključio je Felak.

Iz tog razloga gradski vijećnici iz redova HDZ-a nisu prisustvovali potpisivanju ugovora, poručuju iz Gradskog odbora.

zatvori