Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO (Ne)birači poručili: Ovakva politika ne funkcionira, želimo preuzeti grad

Na koji način Koprivnicu promijeniti na bolje raspravljalo se sinoć na tribini pod nazivom (Ne)birači biraju koju je organizirala novoosnovana nestranačka građanska inicijativa koju su pokrenuli poznati koprivnički kulturnjaci Marijan Špoljar i Antonio Grgić.

Vođeni podatkom da oko pedeset posto Koprivničanaca ne izlazi na izbore, inicijativa želi potaknuti te građane da se uključe u izradu zahtjeva neglasača te pošalju poruku političarima, a u planu im je i na predstojećim lokalnim izborima izaći s nezavisnom listom. Za sada je poznato da će na njoj biti pokretači građanske inicijative koji još ne žele izlaziti s drugim imenima.

— Jučer se javljalo jako puno ljudi i još se uvijek skuplja ta priča — rekao je Dravi.info jedan od pokretača inicijative Antonio Grgić. — Cilj nije da mi formiramo tu listu već da je formiraju zainteresirani građani. Mi imamo otvorena vrata prema svima i želimo napraviti tim koji će moći voditi Koprivnicu u sljedećem razdoblju.

Grgić ističe da, kad bi na lokalne izbore izašlo barem 25 posto tih neglasača, građani mogli sami određivati politku grada, bez stranaka.

— Cilj nam je preuzimanje grada, da preuzmemo upravljanje gradom i da se grad izvuče iz stranačkih okova. Vidjeli smo što se događa s Podravkom, to se na neki način događa i s Koprivnicom. Gubimo grad kao mjesto prosperiteta — rekao je Grgić.

Okupljeni u Kulturno-kreativnom centru Pixel tako su kao probleme u Koprivnici, između ostalog, naveli nepostojanje javnih prostora za rad mladih glazbenika, trošenje novaca na koncerte na primjer Željka Joksimovića umjesto da se ta sredstva daju za jazz koncerte koprivničkih glazbenika, devastaciju gradskog parka te nedovoljnu socijalna osviještenost. Spomenuto je i donošenje nove izmjene GUP-a na kojoj rade, kako su zaključili na tribini, nekompetentni ljudi.

Navedeni problemi preklapaju se i s programskim načelima građanske inicijative, kazao nam je Grgić te dodao da su im na prvom mjestu zapošljavanje i mladi.

zatvori