Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Slaven promašio dva jedanaesterca i izgubio od Splita

Nogometaši Slaven Belupa ni u trećem međusobnom dvoboju ove sezone protiv Splita nisu uspjeli upisati pobjedu. Na koprivničkom gradskom stadionu gosti su slavili rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici bio je eurogol Ivana Tomičića u 11. minuti.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Farmaceuta Željko Kopić odlučio se na dvije izmjene. Umjesto Purića poziciju beka zauzeo je Melnjak, a umjesto Tadića mjesto u prvih 11 pronašao je mladi Arap.

Već u drugoj minuti Slaven je mogao doći u vodstvo. Korner je izveo Christensen, iz blizine je pucao Burić, ali gostujući igrač čisti s crte. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Heber glavom, ali puca preko vratiju.

U 11. minuti šok na Gradskom stadionu. Jednu odbijenu loptu odlično je iz voleja ‘poklopio’ igrač Splita Ivan Tomičić i doveo goste u vodstvo. Dominirao je koprivnički prvoligaš u prvom poluvremenu, ali nikako nije uspio napraviti stopostotnu šansu.

Do odmora su pokušavali još Stevanović udarcem iz daljine s kojim gostujući vratar nije imao velikih problema, te Heber nakon što ga je uposlio Ivanovski. Učinak je bio jednak, vratar Kukić bio je uspješniji.

U drugom poluvremenu gledali smo bolji Slaven, ali opet bez konkretne šanse koja bi zaprijetila vratima gostiju koji su, pak, vrebali šansu iz kontri. Na početku nije bilo konkretnih prilika, Farmaceuti su pokušavali, ali nije išlo.

Prvu šansu vrijednu spomena imao je Heber u 69. minuti, ali je pucao u blok. U 73. minuti prvi od dva jedanaesterca koji je promašio Slaven. Nakon što je u šesnaestercu srušen, Stevanović nije uspio realizirati najstrožu kaznu.

U 86. minuti Melnjak je lijepo ubacio, a Musa pucao, no njegov udarac brani Kukić. Da to nije bio Slavenov dan pokazala je 90. minuta kada je novi jedanaesterac izborio Tadić, a Heber nije uspio pogoditi ni okvir gola.

Split se još jednom pokazao kao ‘crna mačka’ za Farmaceute: iako to igrom nije zaslužio, odnio je tri boda iz Koprivnice. Ovim rezultatom Koprivnički prvoligaš ostao je petoplasirana momčad prvenstva s 27 osvojenih bodova.

NK SLAVEN BELUPO – RNK SPLIT

Slaven Belupo (4-3-3): Blažević – Melnjak, Katić, Musa, Aliti – Stevanović, Christensen, Burić – Arap, Heber, Ivanovski

Split (4-4-2): Kukić – Vasilj, Mikulić, Maglica, Jurendić – Boljat, Jakić, Pešić, Tomičić – Pavlovski, Jovanović.

zatvori