Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Podravka teže od očekivanog svladala Koku, Vidak postigla devet pogodaka

Rukometašice Podravke Vegete teže od očekivanog svladale su varaždinsku Koku u 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige. Rezultat u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović glasio je 26:23.

Dobar otpor gošće su pružale sve do rezultata 7:7 kada su se Podravkašice ipak uspjele odlijepiti. Na krilima raspucane Marijete Vidak, koja u prvom poluvremenu zabila čak šest pogodaka, nakon trideset minuta naše rukometašice imale su prednost 16:11.

U drugom dijelu Podravka je držala prednost između četiri i sedam pogodaka razlike sve do posljednih minuta kada su gošće osjetno smanjile rezultat i na kraju izgubile sa pristojnih minus tri. Očito je da su se Podravkašice nakon odlične predstave protiv Lokomotive igrale u ‘brzini niže’, ali ‘ni jednoj pobjedi se ne gleda u zube’ pa tako ni ovoj.

Najefikasnije u redovima koprivničkih prvakinja bile su Marijeta Vidak s devet i Ekatarina Nemaškalo sa šest pogodaka, a valja istaknuti i vrlo dobru igru Selene Milošević i Ane Debelić u obrani. S nova dva boda Podravka je ostala prvoplasirana momčad prvenstva s maksimalnim učinkom, a u idućem kolu odlazi na gostovanje kod Sesveta.

zatvori