Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Pred nama je završno poglavlje još jedne lijepe malonogometne priče

Pri kraju smo osme sezone KC lige, jedne od najuzbudljivijih u povijesti ovog omiljenog zimskog malonogometnog natjecanja. Kolo prije kraja još uvijek ne znamo prvaka; na tu smo poziciju u najavama često stavljali Bimbo, ali ponovno su nas iznenadili, remizirali su s crnom mačkom Sedmom silom i učinili posljednje kolo još napetijim.

>> FOTO Komunalcu prvo izdanje Lige bez briga, Bimbo propustio još jednu priliku za naslov

Bimbačima za vrat dahće Caffe bar Active, ali i Romantičari koji su predvođeni legendarnim Pajom Orlovićem u drugom dijelu lige napravili odličnu seriju i, eto, u zadnjem kolu došli u poziciju da mogu osvojiti naslov. Dodajmo tome i šarmantne Pixelovce koji su nadigrali Inductu i bolja preporuka za veliko finale naredne subote nije potrebna.

Prvak nam je poznat u Ligi bez briga: to je momčad Komunalca koja je u napetoj utakmici svladala Grad Koprivnicu i pobjegla Odvjetnicima na nedostižnu prednost. Čestitamo im još jednom!

Drame nema ni u ženskom dijelu natjecanja: uvjerljivu bodovnu prednost drži ekipa Iskre/Klesarstvo Dejan.

No, to su sve samo tehnički podaci koji su vam svima poznati i lako dostupni. Ono što je najteže prenijeti u ovim recima je atmosfera koja iz godine u godinu i tako već osam puta ispunjava koprivničku srednjoškolsku dvoranu koja možda i nije dupkom puna, ali dobre sportske atmosfere, prijateljstva i zabave nimalo ne nedostaje.

Na tom tragu, podsjećamo vas na seriju tekstova koje smo objavljivali prošle godine, tijekom sedme sezone KURS-ove KC lige. Proizašli su iz pera predsjednika Tomislava Zalara, a predstavljaju ekipe koje se natječu na KC ligi i to na uistinu osebujan i zabavan način. Neka to bude uvod u najavu 11. i posljednjeg kola 8. sezone izvornog koprivničkog malonogometnog feljtona: izlazi u nastavcima,ogledalo je gradskog života i ima svoju osobnost.

Predstavljamo ekipe KC lige

1. Active Commerce, UMNK, Petgrad/OPG Radiček
2. Inducta++, ePodravina.hr/Kosinus, NK Romantičari
3. Caffe bar Golf, Sedma sila 
4. Bimbo, Caffe bar Cezar
5. Grad Koprivnica, Caffe bar 048/UŠRPS
6. Pixel, Skladgradnja

Napomena: Neke su se stvari očito promijenile od prethodne sezone – nekih ekipa više nema, neke nove su došle i tako dalje. No, ovi su tekstovi i dalje preporučeno štivo.

zatvori