Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Jakšić: ‘Koprivničanci s RWE-om dobivaju stabilnu i sigurnu uslugu po jednoj od najpovoljnijih cijena’

51 milijun kuna platio je njemački RWE za 75% udjela koprivničkih gradskih tvrtki Koprivnica plin i Koprivnica opskrba.

Tom je transakcijom, ili strateškim partnerstvom kako ga zovu na Zrinskom trgu, ovaj energetski div dobio izravni pristup 13.000 kupaca Koprivnica Plina i 450 kilometara plinske mreže.

Novi vlasnik se obvezao da do daljnjega sjedišta društva ostaju u Koprivnici te da zadrži sve zaposlene i sva stečena im radna prava. Iako RWE već jest hrvatska tvrtka, upravo će u Koprivnici pokrenuti aktivnosti mrežne distribucije, najavio je predsjednik Uprave RWE Hrvatska Karl Kraus: – Osim distibucije plina, poslovanje ćemo proširiti i na distribuciju električne energije i drugih usluga. Tim dodatnim uslugama pozabavit će se drugi dijelovi naše grupacije.

Koprivnica će biti jaka jezgra za daljnji razvoj poslovanja u regiji, tim više što je RWE trenutno jedini u Hrvatskoj koji kupcima nudi i električnu energiju i plin, podsjetio je Kraus te pojasnio da je kompanija kojom upravlja financijski jak partner koji može donijeti potrebna ulaganja za budućnost.

– Vrlo smo predani aktivnostima koje će se odvijati u Koprivnici kako bismo bili potpora regiji i kako bismo nalazilli nova energetska rješenja i nove usluge za Koprivnicu – rekao je.

A uskoro će, najavio je Kraus, za stanovnike Koprivnice kreirati povoljne ponude plina i električne energije. Da će biti tako, uvjeren je i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačenika Koprivnice Mišel Jakšić.

Podsjetio je da se o strategiji gradskog komunalnog poduzeća u Koprivnici godinama raspravljalo, a strateško partnerstvo s RWEom trebalo bi svima donijeti znatne benefite.

– Vjerujemo da je upravo ono što nam daje dodatnu snagu u razvoju našeg gradskog komunalnog poduzeća, ali i u razvoju energetske stabilnosti pa i značaja naše Koprivnice kao energetskog čvorišta u ovoj regiji. Dobivamo snažnog partnera. Građani ovog grada s RWE-om definitivno dobivaju stabilnu i sigurnu uslugu, dakle sigurne i stabilne energente i ja sam uvjeren, po jednoj od najpovoljnijih cijena u RH.

Ugovor o strateškom partnerstvu u ime Komunalca je potpisala predsjednica Uprave Maja Hleb. Izrazila je zadovoljstvo jer je Koprivnica još jednom postala primjer drugima:

– Ovih smo mjeseci provodeći ovaj postupak,učinili sve što smo mogli. Poduzeli smo sve da taj postupak bude transparentan, da bude – s obzriom na to da je prvi u RH, nekakav standard i primjer drugima. Angažirali smo vrhunske konzultante, vrhunske odvjetnike, uspjeli smo ga – iako nije zakonski propisan, provesti tako da donese najviše koristi Grupi Komunalac, u sadašnjosti i budućnosti.

Javnosti će biti prezentirani samo dijelovi ugovora jer objava cijeloga nije u interesu kupca, pojasnila je Hleb.

Recimo i da je RWE danas u Koprivnicu donio dvije donacije. Po pet tisuća kuna donirao je Udruzi mladih koprvničkih matematičara i sportskoj Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Veliko srce.

zatvori