Srijeda, 1. svibnja 2024.

DVD Starigrad svečano proslavio punoljetnost

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad jedno je od najaktivnijih društava u Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice. Sa svojih 18 godina najmlađe je u Zajednici, ali njegovi su članovi već sudjelovali u nizu hvalevrijednih aktivnosti, a poboljšali su i vlastitu opremu i prostorije.

Tako su u posljednje četiri godine osiguravali prelazak migranata u Mađarsku kod željezničke stanice Botovo, sudjelovali su u obrani od poplava na našem području i u istočnoj Slavoniji, bili su dio organizacije i osiguranja biciklističke utrke Tour of Croatia, ali i uveli su plinsko grijanje u salu za sastanke te, uz pomoć Grada Koprivnice, asfaltirali prilaz garažama.

Na redovnoj izborno-izvještajnoj skupštini održanoj prošle subote Željko Cvrtila ponovo je izabran za predsjednika, dopredsjednik je Stanislav Blažeković, a zapovjednik je ostao Hrvoje Blažeković.

Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske Slavko Tucaković na skupštini je nabrojao brojne akcije u kojima su članovi DVD-a sudjelovali, dok je predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić posebno pohvalio sinergiju koja vlada među udrugama naselja Starigrad. Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan prisutne je upoznao s predstojećim događanjima i čestitao Društvu na svim uspjesima.

Skupštini je nazočio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić koji je u svome govoru također pohvalio rad cjelokupnog društva te poželio uspješan nastavak rada ovog vrlo perspektivnog DVD-a.

Izvor: VZG Koprivnica.
zatvori