Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN KOD DINAMA Purić: Bez maksimuma nemamo što tražiti na Maksimiru

Nakon odrađenih priprema, Slaven Belupo sutra nastavlja s domaćim prvenstvom. Prva utakmica jedna je od najtežih: gostovanje kod Dinama na Maksimiru.

Trener Željko Kopić zadovoljan je stanjem momčadi i odigranim pripremnim utakmicama, ali svjestan je i toga da će protiv Dinama biti sasvim drugačije:

— Preduvjeti kroz kvalitetan trening, kroz maksimalan angažman igrača su napravljeni i ulazimo u prvenstvo s dozom umjerenog optimizma da idemo u pravom smjeru.

Koprivnički je prvoligaš, smatra Kopić, pokazao da se može nositi s momčadima koje pretendiraju na naslov hrvatskog prvaka.

— Već u prvom dijelu sezone mislim da smo i protiv Dinama i protiv Rijeke pokazali da možemo igrati dobar nogomet i da ćemo mi, bez obzira na kontekst koji će tim ekipama biti bitan u danom trenutku, u svakoj utakmici dati sve za pozitivne rezultate, ne zamarajući se uopće ni s jednima ni s drugima.

Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.

Trener Kopić na Maksimiru neće moći računati na Pokrivača i Bouadlu.

A kapetan Farmaceuta Vedran Purić sutrašnju utakmicu vidi ovako:

— Svih 11 koji istrčimo moramo dati svoj maksimum, jer bez pružanja maksimuma na Maksimiru nemamo što ni tražiti. Prije svega koncentriranom igrom u obrani i probati se nametnuti u posjedu jer ako ćemo se svih 90 minuta braniti, to neće dobro završiti.

Utakmica 21. kola domaćeg prvenstva počinje sutra u 17 sati na zagrebačkom Maksimiru.

zatvori