Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Novo u koprivničkoj bolnici: Pacijenti će biti obrađeni u jednom danu i poslani kući

Ministarstvo zdravlja dalo je suglasnost za projekt izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Riječ je o projektu teškom oko 36 milijuna kuna kojega priprema administracija ravnatelja Mate Devčića: — Projekt zahvaća 9 kliničkih disciplina. Uz ovaj projekt dodatno ćemo razvijati i ono što se već događa u županiji. Jučer je sastankom potvrđeno da se do kraja ožujka ove godine očekuje prihvaćanje od strane Županijske skupštine Strategije razvoja palijativne skrbi u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Devčić planira i energetsku obnovu koprivničke bolnice za što računa na povrat novca do 25 milijuna kuna: — Ta dva projekta će biti u vrlo ozbiljnoj sinergiji pa očekujem da će u narednih 28 mjeseci ove i iduće godine (2017. i 2018.) koprivnička bolnica u tom investicijskom dijelu, dakle kroz jedan značajan iznos koji je proračunski gledano jedna dodana vrijednost, zaokružiti investicijsko ulaganje na koje čeka godinama.

Osim građevinskih radova, Devčić ove i iduće godine planira i nabavku nove opreme i to u vrijednosti 25 milijuna kuna. Time bi se zaokružio ciklus potrebnog investiranja koji će koprivničku bolnicu pripremiti za pružanje usluga prema najnovijim zdravstvenim standardima.

Vrijedno je spomenuti i da je koprivnička bolnica jedna od 28 hrvatskih zdravstvenih ustanova na indikativnoj listi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za bespovratne potpore za razvoj dnevnih bolnica i kirurgija. Ravnatelj Devčić očekuje da će koprivnička bolnica ugovor o dobivanju toga novca potpisati do svibnja.

zatvori