Nedjelja, 2. lipnja 2024.

ZBOGOM ŠTETOČINAMA Evo kada počinje proljetna deratizacija u Koprivnici

Grad Koprivnica donio je i za ovu godinu Program mjera preventivne i obavezne preventivne deratizacije.

Program je isti kao i prethodnih godina. Planirane su proljetna i jesenska akcija deratizacije u, između ostalog, objektima i poslovnom prostoru u vlasništvu Grada, stambenim objektima i okućnicama, na javnim prometnim površinama, u napuštenim domaćinstvima i na neuređenim odlagalištima otpada.

Proljetna akcija počet će svibnju i trajat će deset dana. — Prije samih akcija deratizacije građane se informira preko medija kada će početi, da znaju i da dozvole da se mjera provede. Nakon toga ovlašteni izvršitelji ostavljaju mamce, odnosno ono što je potrebno u njihovim domaćinstvima — rekla je Dravi.info voditeljica Odsjeka za komunalna pitanja koprivničke Gradske uprave Dijana Jakopanec.

Obveznom preventivnom deratizacijom suzbijaju se štakori i miševi te drugi mišoliki glodavci koji prenose zarazne bolesti ili su njihovi rezervoari, a važno je podsjetiti i da za vrijeme deratizacije treba onemogućiti malodobnoj djeci, kućnim ljubimcima i domaćim životinjama pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov. Također, iz dvorišta i podruma treba odstraniti smeće, osobito ostatke hrane.

Osim mjera deratizacije, na području grada provodit će se i mjere dezinsekcije, a za sve navedeno ove je godine u gradskom proračunu osigurano oko 130 tisuća kuna.

zatvori