Subota, 27. srpnja 2024.

PROGNOZA Još malo zimskog vremena, a onda…

Izvor:Crometeo

Piše Kristijan Božarov za Crometeo.

Nova sredozemna ciklona krajem četvrtka približila se Jadranu, no njen znatniji utjecaj na vrijeme se ne očekuje. Vikend će još biti oblačan i prohladan, a u narednom tjednu stabilno uz ugodne temperature zraka.

Za subotu se čini većinom suho i stabilno zimsko vrijeme. Samo ponegdje su moguće vrlo slabe zanemarive oborine. Ujutro hladno s mjestimičnom maglom, a tijekom dana će temperatura zraka prijeći u lagani plus. Vjetar će biti slab, a niska naoblaka mjestimice se može i dulje zadržati, možda i veći dio dana. Biometeorološka situacija bi trebala biti povoljna i zdrava. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, a najviša dnevna između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju očekujemo nastavak stabilnog vremena. Mjestimična jutarnja magla i niska naoblaka, a tijekom dana su moguća i sunčana razdoblja. Vjetar slab, a temperatura zraka se neće značajnije mijenjati. Ujutro mraz uz temperaturu između -5 i 0°C, a danju nekoliko stupnjeva iznad nule. Vrijeme povoljno za boravak na otvorenom, ali ipak uz zimsku garderobu.

Stabilno i malo toplije vrijeme čeka nas i u većem dijelu nadolazećeg tjedna.

zatvori